previousnext 7/9/2009

Nieuwe Boomer 8N put uit het erfgoed van New Holland 
Nieuwe Boomer 8N put uit het erfgoed van New Holland

Na de succesvolle introduktie van de gloednieuwe Boomer 8N in Noord-Amerika vorige winter (de produktie voor de eerste negen maanden van 2009 is reeds uitverkocht), zal New Holland de tractor nu ook aan haar klanten in Europa voorstellen. Zijn heel aparte stijl weerspiegelt die van de originele, iconische 8N. Het nieuwe model beschikt wel over het bedieningsgemak van de moderne tractor : de op SIMA bekroonde EasyDrive™-continu variabele transmissie.

De compacte, 50 pk tractor is bestemd voor klanten die houden van het ‘plattelandsleven’. Hij is erg geschikt voor klanten die de stijlvolle charme van ‘vroeger’ wensen te combineren met de betrouwbare efficiëntie van een moderne machine, zowel op golf- en sportterrein als ook in vb. jachthavens of op de meer traditionele maneges en landgoederen.

Vintage stijl
De originele 8N was een mijlpaal in de luisterrijke geschiedenis van New Holland. De moderne versie van deze klassieke tractor is trouw gebleven aan de originele vormgeving. De nieuwe Boomer 8N wijkt daarom volledig af van de traditionele New Holland ‘look’ en heeft een rood chassis, een grijze motorkap, grijze spatborden en een speciaal ontworpen stoel om hem dezelfde ‘look and feel’ als de originele 8N te geven. Klanten zullen zelf hun Boomer 8N kunnen afstemmen op hun individuele behoeften en wensen dankzij een brede keuze aan onder andere verchroomde accessoires, zonnedaken en stickers.

Zo eenvoudig als ‘spring erin en start’
De Boomer 8N kan je beschrijven als ‘de iPod onder de tractoren’: hij combineert immers een tijdloze stijl met een natuurlijk gebruiksgemak. De 8N-versie is geïnspireerd op de Boomer 3000 en behoudt de beproefde 2,2 liter viercilinder dieselmotor met natuurlijke aanzuiging die ontworpen werd om efficiënt, onderhoudsvriendelijk en duurzaam te zijn. De EasyDrive™-versnellingsbak maakt de machine nog zuiniger en gemakkelijker te besturen.

EasyDrive™ werkt als een automatische transmissie: de bestuurder kan gewoon in zijn stoel gaan zitten, het rijpedaal indrukken en vertrekken zonder aan versnellingen of ontkoppelen te hoeven denken. Snelheidsveranderingen gebeuren naadloos en vlot en instelmogelijkheden als cruisecontrol en reactiviteitcontrole, die de ‘agressiviteits-graad’ van het optrekken en uitlopen bepaalt van “traag, progressief” voor bewerkingen op gazon tot “snel, agressief” voor transport op de weg of bij voorladerwerk, wekken vertrouwen voor een ontspannen, aangename rit.

Vierwielaandrijving is standaard en levert een grote tractie en een uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid. De luxueuze driepuntshef met telescopische stabilisatorstangen en flexibele link kan dankzij het hefvermogen van 1600 kg heel wat toepassingen aan. Bovendien is het met de draaiende trekstang, naar twee posities uitschuifbaar, nog gemakkelijker om werktuigen aan te koppelen.

Uiterst comfortabel
De Boomer 8N biedt de bestuurder een grote zit- en bedieningsruimte met voldoende ruimte om de benen te strekken, een kantelbaar en telescopisch stuurwiel, stuurbekrachtiging, verstelbare stoel en een waaier aan opbergvakjes.
De retrostijl komt nog meer tot uiting in het duidelijke bedieningspaneel en de talrijke aanpassingsmogelijkheden die het comfort verbeteren en een persoonlijke toets kunnen toevoegen.

De première werd voorbehouden aan de twee meest toonaangevende vakbeurzen voor groen-, sport- en recreatievoorzieningen die deze week plaats vinden : de Demo-Dagen 2009 Papendal en IOG Saltex 2009.

SeeAll

LAATSTE NIEUWS

3/5/2015

Het paviljoen van New Holland Agriculture opent haar deuren op EXPO Milano 2015New Holland Agriculture is de enige fabrikant van landbouwmachines die op de EXPO aanwezig is met een eigen paviljoen, en dit paviljoen opent haar deuren op 1 mei...

13/11/2014

New Holland klantenservice nu op Twitter @NHTopServiceNew Holland heeft een nieuw Twitter-account voor de klantenservice geactiveerd, en hiermee een nieuw kanaal opengesteld dat klanten uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten kunnen gebruiken om contact op te nemen met het New Holland Top Serviceteam.

NEW HOLLAND OVERAL TER WERELD